Politia Romana si rezultatele anchetei

Acum 2 ani am fost pradat de hoti in plina zi. In jur de ora 10 doi indivizi, un tigan si o tiganca, cu poale si straie tiganesti din alta zona, colorate si mari, au intrat prin efractie in locuinta subsemnatului. Si-au facut de cap si au plecat la vecina. Un martor a vazut plecarea lor cu masina, care cica avea probleme, avand capota ridicata.

Politia Romana a delegat 2 agenti cu multe chestii cusute pe umar sa faca investigatii. Cu trusa de "spionaj", defapt cu trusa de ancheta sau cum ii zice din 1900 toamna si-au desfasurat activitatea la locul faptei. Cu un pamatuf care arata ca o coada de cangur au dat peste usi, geamuri si mobilier in speranta prelevarii amprentelor. Amprentele au iesit la iveala, iar ele au fost ridicate cu ajutorul unei benzi scoci, probabil cumparate de la librarie.

Dupa ce au facut toate usile negre de la pulbere au poposit la masa in vederea scrierii constatarii. Printr-o munca asidua in doi au reusit sa umple o pagina A4 in 20 de minute. A fost un brain storming suprasolicitant. Pe urma a urmat colorarea mainilor ocupantilor imobililui la care si-au facut aparitia hotii si amprentarea lor in vederea izolarii amprentelor ridicate deja.

Colorat ca un negru am inceput sa ma spal, iar in 10 minute am reusit sa imi vad culoarea naturala a degetelui.

Dupa plecarea lor si linistirea apelor a urmat perioada de pending si derularea anchetei. Dupa 2 luni au fost abordati agentii in cauza in vederea unor explicatii privind desfasurarea si deznodamantul anchetei, dar ignorati de fel ne-au facut vant.

Dupa 2 ani si eticheta AN pe dosar, ma intreb daca voi fi pradat iarasi de hoti, auzind ca prin zona au disparut tot felul de valori si intrigat ma gandesc ce se va intampla cand ma voi trezi fara telefon, laptop, bani, acte, masina sau scenariul cel mai rau: fara porc in cotet si gaini pe cuibar.

AN sau autori anonimi reprezinta un capitol gros din activitatea oricarei sectii de politie, iar cum se prinde un bou care a furat sifon i se baga pe carca cateva dosare.

Defapt nu i se mai baga nimic pe cazier, tactica era aplicata in trecut, acum multi ani cand inca lenea sau intuitia cumva cumva nu erau omniprezente.

In societatea actuala nu am mai auzit de asemenea practici, dar de practica lasa praful sa se depuna pe dosare si luarea aminte a bancului "ce nu se rezolva de la sine in 30 de zile nu merita sa te mai ocupi de el" sunt satul.

Asa ca dragi infractori,
Veniti si ma pradati, Politia Romana are alte treburi: amendarea scuipatului pe jos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu