Deutschland uberalles


Daca francezii ar vizita mai des o uzina germana si-ar ingropa singuri propriile lor uzine de fabricat masini. Excluzand senzatia de a conduce o masina germana si ramand la simpla arta a privitului, nu trebuie sa fi un expert ca sa iti dai seama de diferenta calitativ mult superioara a designului german. In timp ce masinile germane au un aspect agresiv cele franceze parca sunt o vana pe roti.
Vesnicul argument ca cele franceze au dotari multiple comparativ cu simplitatea si eficienta germana a designului, nu isi gaseste rostul decat ca praf in ochii fraierilor. Ca si gaina care daca vede ceva stralucitor pe jos se repede la el, aceiasi logica este folosita si la masinile franceze.

Prostimea intotdeauna a iubit stralucirea fara fond.
Comparativ cu fiabilitatea germana cea franceza pare o gluma prosta; in timp ce un Mercedes Cobra din '72 functioneaza si astazi, nu cred ca mai exista o masina franceza din 1972 care sa mai circule, doar la colectionari si muzee.

Putem concluziona ca o comparatie efectiva si eficienta intre masinile germane si franceze nu are nici o baza reala. Preturile mici ale masinilor frantuzesti sunt singurul argument, dar nu trebuie sa cautam, ca o lunga experienta ne invata ca orice lucru de calitate isi are pretul lui ceea ce ne duce automat la concluzia ca un pret mic releva o calitate indoielnica.
Daca privim interiorul si facem o comparatie, masina franceza este parca neterminata, multe elemente parca nu se potrivesc in decor sau are un design grotesc, in timp ce masina germana este de o functionalitate ireala a tuturor componentelor.
In concluzie imi pare rau ca mi-am pierdut timpul cu aceasta pseudo comparatie, in definitie fiecare la randul lui trebuie sa traga propria lui concluzie, care chiar si in cazul unui roman care nu se pricepe deloc la tehnica nu poate fi decat una.

Deutschland uberalles

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu