România - ţara trădatorilor


Dealungul istoriei faptul care revine tot mai pregnant este o lunga lista de tradatori, devenita chiar o caracteristica genetica a acestui popor-roman. Nu spunem ca alte popoare nu au tradat, dar nu au adus arta macabra a tradarii pe culmile pe care au reusit sa o ridice cel 3 tari romanesti, avand in vedere ce au facut separate nu vedem cu adevarat rostul unirii lor. Prin unire s-a realizat un singur lucru cu adevarat: o si mai mare dezbinare la nivel de conducere a acestora.

Luat ca individ poporul roman este intr-o oarecare masura acceptabil, dar luat ca popor nu putem gasi ratiunea existentei lui. Tradarea incepe chiar din timpul dacilor, cand sa nu uitam romanii nu ar fi gasit niciodata tezaurul dac fara tradarea unuia dintre daci.

Aceleasi caracteristici tradatoare strabat ca un fir rosu istoria romanilor pana in epoca medievala cand cunostem un adevarat apogeu prin tradarile boierilor fata de toti domnitorii romani. Lipsa de loialitate a unui popor da nimicia caracterului acestuia.
Privind retrospectiv in istorie, putem spune ca existenta actuala a poporului roman este o consecinta dea dreptul hilara. Politica duplicitar damboviteana ceea ce se rezuma defapt prin cuvintele “primul care se apleaca noi il sarutam in cur” a ramas la fel si in ziua de azi.

Sa nu uitam ca doar acum cativa ani Romania a fost singura tara din zona care a permis folosirea aeroporturilor romanesti ca baza de plecare a avioanelor americane care bombardau Serbia, un prieten si un aliat al Romaniai de aproape 1000 de ani. Consecinta fiind ca am confirmat reputatia de oameni de nimic si tradatori pe care o avem de foarte mult timp. Acelasi lucru l-am facut si in al doilea razboi mondial: cand lucrurile mergeau bine ne-am aliat cu Germania, ca dupa cativa ani sa tradam cu nemernicie si aceasta alianta.

Consecintele acestei fapte fiind: stam rau cu sarbii ca vecini pentru americanii care sunt la mii de km si nu le prea pasa de noi si Germania astazi este forta economica conducatoare a Uniunii Europei, care fiti sigur ca nu a uitat miseleasca tradare romaneaca, iar ca dovada a fost ultima tara care a rectificat intrarea Romaniei in UE folosindu-si dreptul de veto impotriva intrarii Romaniei in uniune.

Si sa nu ne ascundem dupa degete, am fost singura tara din regiune care la nivel de guvern am boicotat cu tupeu embargoul impus Serbiei de “aliatii” nostrii americani.
Iar ca o incununare a “aprecierii” nostre in Europa priviti politica externa romaneasca din ziua de azi care promoveaza acelasi vesnic tip de pupincurism cu care acest popor s-a complacut dealungul unei istorii, in care se remarca cel mult 2 momente in care putem spune ca am avut o anumita verticalitate, respectiv anii de domniei ai lui Vlad Tepes (1456-1462) si conducerea maresalului Antonescu, un maresal care a avut verticalitatea sa ramana pana la sfarsit un aliat al Germaniei.
Intre aceste 2 evenimente exista un paralelism bizar prin faptul ca cei 2 oameni de stat au fost executati de proprii lor colaboratori, niste slugi gata sa sarute mana care loveste.

Concluzia ar fi: “romanii va tradeaza chiar si cand va aduc daruri!”

4 comentarii:

  1. Anonim spunea...

    nu cred ca lucrurile pot fi ori albe, ori negre.
    in aug.44, eu zic ca s-a facut un lucru bun. daca nu intorceam armele, eram popor invins de rusi, asa am devenit cumva "prieten si aliat". nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat, cati ar fi murit in cazul unei rezistente prelungite anti-sovietice pe teritoriul tarii.

    sa nu uitam ca ungurii, care au luptat pana la ultima strada din budapesta, nu au facut-o din convingere. horthy a vrut si el sa intoarca armele in oct.44 (parca), dar nemtii au instalat un guvern marioneta.

    parerea mea e ca poporul roman nu are coloana vertebrala si cojones. am fost printre ultimele state in estul europei unde a picat comunismul. revolutia de la timisoara a inceput cu protestele ungurilor. in 20 de ani nu am reusit sa facem o autostrada calumea. nemtii, de ex, au reconstruit zeci de orase distruse complet (hamburg, dresden, nurnberg) in 20 de ani.

    ce imi place la romani e ca ies in strada si se bat cu jandarmii ca o echipa de fotbal e depunctata. dar ca ii fura si isi bat joc guvernantii de ei, se pare ca nu deranjeaza pe nimeni.
    ungurii si cehii au iesit in strada in anii 50. au murit destui, dar au fost respectati. le tzatzaia fundul la comunistii unguri. aveau ungurii televiziuni cu filme americane, gaseai de mancare, etc. noi, romanii, ca oile...nici nu behaiam la taiere....

  2. Anonim spunea...

    Este normal sa tradezi – in politica. Politica este stiinta supravietuirii, nu stiinta coloanei vertabrale intacte. Interesele tarii trebuie aparate cu orice pret, nu diverse doctrine sau criterii morale.

    Foarte bine ca am tradat in al doilea Razboi Mondial. La fel au vrut sa faca si ungurii, dar nu au reusit. Daca tradam de 10 ori mai mult iar Romania era de 2 ori mai mare si mai puternica, eu as fi fost mult mai multumit.

    Politica este strict stiinta interesului. Acestea sunt regulile jocului iar ca sa nu fii strivit trebuie sa joci dupa cum joaca toti ceilalti jucatori.

    Este laudabila intentia ta de a albi ceva ce este prin esenta ei este murdar – politica. Laudabila dar si inutila. Te revolti pentru ca politica se face murdar ? Mai bine te revolti din cauza legilor gravitatiei.

    Cum ar fi ca liderul unei tari sa zica:

    "- Eu mi-am dat cuvantul ca voi face chestiunea asta. Pretul platit va fi pierderea unei parti semnificative de teritoriu plus moartea a multi compatrioti. Dar ... eu mi-am dat cuvantul intr-un anumit context. Doar asta conteaza – moralitatea mea si nu interesul tari mele."

    Un astfel de conducator ar trebui impuscat in cap.

    La final intrebare retorica pentru unguri:
    "-Daca v-ati putea intoarce in timp, ce ati prefera?
    1. Mituirea in genunchi a turcilor astfel incat batalia de la Mohacs sa nu mai aiba loc. Toate regulile istoriei indica faptul ca daca aceasta batalie ar fi fost evitata, Ungaria ar fi fost astazi de 3 ori mai mare decat este in prezent.
    2. Lupta cu turcii + consecintele care au venit de aici (dintrugerea iremediabila a Ungariei mari).
    "

    Multi oameni nu inteleg ca existenta natiunii noastre nu era posibila fara compromis si tradare. Compromisul si tradarea este ceea ce ne-a permis sa supravietuim. Numai un cretin poate sustine faptul ca supravietuirea este un lucru negativ.
    Cum am fi putut supravietui fara compromis si tradare la intersecita imperiului turc, rus si austro-ungar?

    Iti mai spun un lucru: daca japonezii ar fi fost in aceasta pozitie geografica, astazi am fi citit despre ei in cartile de istorie. Structura morala rigida + codul onoarei ar fi dus la exterminarea intregii populatii in razboie cu puterile mentionate mai sus. Cu alte cuvinte, iti permiti sa tii cu dintii de "codul onoarei" doar cu conditia sa fii singur pe insula ta.

  3. Anonim spunea...

    Hmmmmm
    da-Dacia
    adica romanii sunteti o natie de tradatori si lasi ne sugereaza un alt roman care ne deshide ochii bine si ne face un bine natiei noastre,
    Hai sa judecam altfel
    Vorbele celui mai mare roman Stefan cel Mare
    ,,da stiu ca avem si tradatori dar atat timp cat exista un adevarat ,,roman''neamu asta niciodata nu v-a pieri ,
    Si are si de ce sa zica pentru ca exista sunt si vor fi oameni adevarati in neamu asta poate cel mai vechi de pe teritoru europei

    Si acu sa comentam tradarea dacului care a daruit romanilor tezauru ascuns,
    Asa a fost dupa cate stiu a fost ultimu in viata cel care a tradat ceiIanti toti s-au omorat sau au fost omorati de romani inclusiv Decabal in cazu sarmizegetusei doar facem comentariu acesta nu pe tot teritoriu Daciei
    Dupa cum stim orice padure are uscaturile ei in cazu nostru a fost doar unu cea ce nu e si nu a fost niciodata de ajuns , de ce si ce reprezinta acest ,,unu ''subiect de atac asupra noii natii romanesti d catre tradatori si lasi care vor sa ponegreasca romanii romania si inclusiv istoria ei.
    De ce acest individ da exeplu dacii ,pentru ca dacii au fost si vor ramane sufletu romanesc ,trecut putere istorie
    Da decebal s-a sinucis si a existat un tradator acu sa mergem mai departe sa nu ne oprim aci Dacia a fost cucerita 20 Ia suta si facuta provincie romana timp de 100 de ani hmm doar si restu de 80 Ia suta au fost Dacii Iiberi CARPII care impreuna cu Gotii trib germanic /in aceasta perioada au fost 2 mari puteri care s-au opus imperiului roman Dacii si nemuriIe germnaice gotii ostrogotii vizigotii etc dar ceI mai puternic au fost Dacii care in cele din urma AU CASTIGAT TERITORIUI INAPOI IMPREUNA CU AITE NEAMURI SI AU EIIBERAT DACIA DUPA DOAR 100 si ceva de ani ,iar pentru romani a fost uItima cucerire si pierdere in aceIasi timp ,
    Asa ca domnule TRADATOR A SCUZE COMENTATOR nu uita Dacii au castigat pana Ia urma incIusiv cu acea tradare,


    HERODOT PARINTEIE ISTORIEI adica ceI care a facut prima carte de istorie pentru necunascatorI a zis Dacii au fost cei mai bravi dintre traci
    Dacii, getii-care sunt tot dacii dar sunt numiti de catre greci asa ,tracii ,carpii-adica dacii Iiberi dupa romanizare daciei etc au fost acelasi neam cel mai numeros dupa indieni a comentat HERODOT,
    Si e Iogic atata timp cat Rea mama Iu ROMUIUS SI REMUS fondatotori Romei a fost femeie dacica ,ca insusi Traian a fost dac de origine si ca /se presupune mai muIt ca sigur ca nemuriIe care au format Iimba dacica si poporu daco- trac au CREAT Iimba Iatina
    ADICA IiMBA Iatina isi are origine din est europa fapt demonstrat -cei interesati sa se uite aci http://www.scribd.com/doc/24975692/Despre-originile-poporului-roman,
    De aci si faptu ca romanizarea ca cicIu nici nu a existat ca noi dacii vorbeam aceasi Iimba ca romanii ,
    ASA CA ROMANIA NU A FOST SI NU V-A FI NICIODATA TARA CARE O VOR TRADATORII ,COMENTATORII ACESTUI PANFIET IDIOT CI TARA CARE ESTE CEA MAI VECHE DE PE TERITORIU BATRANUIUI CONTINET EUROPA DOAR CU NUMEIE ESTE NOUA -ROMANIA,
    semnat adrian focsa

  4. Anonim spunea...

    Hmmmmm
    da-Dacia
    adica romanii sunteti o natie de tradatori si lasi ne sugereaza un alt roman care ne deshide ochii bine si ne face un bine natiei noastre,
    Hai sa judecam altfel
    Vorbele celui mai mare roman Stefan cel Mare
    ,,da stiu ca avem si tradatori dar atat timp cat exista un adevarat ,,roman''neamu asta niciodata nu v-a pieri ,
    Si are si de ce sa zica pentru ca exista sunt si vor fi oameni adevarati in neamu asta poate cel mai vechi de pe teritoru europei

    Si acu sa comentam tradarea dacului care a daruit romanilor tezauru ascuns,
    Asa a fost dupa cate stiu a fost ultimu in viata cel care a tradat ceiIanti toti s-au omorat sau au fost omorati de romani inclusiv Decabal in cazu sarmizegetusei doar facem comentariu acesta nu pe tot teritoriu Daciei
    Dupa cum stim orice padure are uscaturile ei in cazu nostru a fost doar unu cea ce nu e si nu a fost niciodata de ajuns , de ce si ce reprezinta acest ,,unu ''subiect de atac asupra noii natii romanesti d catre tradatori si lasi care vor sa ponegreasca romanii romania si inclusiv istoria ei.
    De ce acest individ da exeplu dacii ,pentru ca dacii au fost si vor ramane sufletu romanesc ,trecut putere istorie
    Da decebal s-a sinucis si a existat un tradator acu sa mergem mai departe sa nu ne oprim aci Dacia a fost cucerita 20 Ia suta si facuta provincie romana timp de 100 de ani hmm doar si restu de 80 Ia suta au fost Dacii Iiberi CARPII care impreuna cu Gotii trib germanic /in aceasta perioada au fost 2 mari puteri care s-au opus imperiului roman Dacii si nemuriIe germnaice gotii ostrogotii vizigotii etc dar ceI mai puternic au fost Dacii care in cele din urma AU CASTIGAT TERITORIUI INAPOI IMPREUNA CU AITE NEAMURI SI AU EIIBERAT DACIA DUPA DOAR 100 si ceva de ani ,iar pentru romani a fost uItima cucerire si pierdere in aceIasi timp ,
    Asa ca domnule TRADATOR A SCUZE COMENTATOR nu uita Dacii au castigat pana Ia urma incIusiv cu acea tradare,


    HERODOT PARINTEIE ISTORIEI adica ceI care a facut prima carte de istorie pentru necunascatorI a zis Dacii au fost cei mai bravi dintre traci
    Dacii, getii-care sunt tot dacii dar sunt numiti de catre greci asa ,tracii ,carpii-adica dacii Iiberi dupa romanizare daciei etc au fost acelasi neam cel mai numeros dupa indieni a comentat HERODOT,
    Si e Iogic atata timp cat Rea mama Iu ROMUIUS SI REMUS fondatotori Romei a fost femeie dacica ,ca insusi Traian a fost dac de origine si ca /se presupune mai muIt ca sigur ca nemuriIe care au format Iimba dacica si poporu daco- trac au CREAT Iimba Iatina
    ADICA IiMBA Iatina isi are origine din est europa fapt demonstrat -cei interesati sa se uite aci http://www.scribd.com/doc/24975692/Despre-originile-poporului-roman,
    De aci si faptu ca romanizarea ca cicIu nici nu a existat ca noi dacii vorbeam aceasi Iimba ca romanii ,
    ASA CA ROMANIA NU A FOST SI NU V-A FI NICIODATA TARA CARE O VOR TRADATORII ,COMENTATORII ACESTUI PANFIET IDIOT CI TARA CARE ESTE CEA MAI VECHE DE PE TERITORIU BATRANUIUI CONTINET EUROPA DOAR CU NUMEIE ESTE NOUA -ROMANIA,

Trimiteți un comentariu