Greţoşenia şi radarul

Sunt indignat când mă gândesc cât tupeu au cei care ordonă instalarea radarelor fixe, sunt mai escroci decât escrocii în adevăratul sens al cuvântului. Ştiu 2 cazuri din judeţul Arad, iar cu unul am avut de-a face. Este vorba despre radarele fixe instalate în Săvârşind şi Şimand.

Să zicem că nu mă deranjează dacă se instalează radare în localități, nu mă deranjează dacă locul instalării lor ar fi unul corect şi când zic corect mă refer că nu pui radarul astfel încât să fraiereşti șoferul, să îl batjocorești, să îi calci demnitatea.

Mai exact cele 2 radare fixe precizate mai sus sunt instalate în staţii peco, iar cei care au detectoare de radar ştiu că sunt avertizaţi de către aceste aparate în preajma tuturor benzinăriilor, semnalul luminos şi/sau acustic nu este puternic, dar îţi atrage atenţia că ar putea fi ceva. Ei... şi cum eşti obişnuit ca în preajma benzinăriilor detectorul de radar să îţi facă ceva figuri nu îl mai bagi în seamă şi îţi continui drumul fără nici o modificare o vitezei.

Acum că au instalat radare fixe în benzinării te-ai ars dacă nu eşti foarte atent. Fiind obişnuit cu câteva semnale de la detector nu ţi s-ar părea deosebit dacă mai nou ţi s-ar aprinde toate becurile, ai crede că e pură coincidenţă, mie cel puţin nu mi-ar trece prin cap că dau de un radar fix în jurul benzinăriei.

Revin la ce am început iniţial şi anume să critic modul pervers prin care ni se iau banii fiindcă depăşim viteza legala. Dacă ei consideră că e normal să ne fraierească regret nespus că am ajuns în halul asta.

Să nu îndrazniţi să spuneţi că sunt acolo pentru a mă proteja şi a mă corecta, cei care circulă fregvent cu maşina ştiu mai bine la ce mă refer. Nu poţi să mergi întotdeauna cu 50, iar exact atunci când nu mergi eşti prins.

Întămplare face să mă întâlnesc cu radarul de la Săvârşin, evident aflat la 2 m de un peco în oraş, să nu bag în seamă avertizările detectorului de radar, deja obişnuit cu luminiţele lui în prejma benzinăriilor şi evident m-am ales cu o amendă.

Dacă acesta e modul de operare al celor care se ocupă de monitorizarea traficului să fiu scuzat când cobor din ceruri toţi sfinţii asupra lor.

O listă cu radarele fixe din România o puteşi găsi aici.

Testare internet mobil de la Orange

Am dat de oferta internet Orange de a testa internetul mobil oferit și am aplicat pentru ea. M-am prezentat la Orange Shop în Timișoara, am încheiat un contract pe 2 ani pentru abonamentul de 10 Euro la care am trafic național de 6 Gb/lună în primele 6 luni și 1.5 Gb/lună în lunile următoare. Totodată semnezi un act adițional în care este precizat că 15 zile ai acces gratuit la internet și poți returna modemul și rezilia contractul în decursul acestor zile fără nici un cost.

Achiți 1 euro pe care ulterior ii vei primi înapoi și te faci cu un modem care se prezintă sub forma de stick usb, foarte şic, cu 2 leduri, unul verde pentru semnal normal și unul albastru pentru semnal 3G. Instalarea a fost floare la ureche, iar conectarea la fel.

În zone cu acoperire 3G internetul de la Orange se prezintă astfel:
Iar în zonele fără semnal 3G:
Concluzii:

Când nu ai semnal 3G netul de 10 euro valorează 1 euro. Iți merg decent Ym și browserul cu 3 ferestre deschise. Dacă cineva îți trimite o melodie pe Ym browserul devine inutil. Pentru un filmuleț de 2 minute de pe youtube aștepți minim 5 minute să fie încărcat complet. Ești mort, doar îți faci nervi.

Când ai semnal 3G totul devine o plăcere, merg concomitent toate, poți primi melodii sau alte documente și în același timp poți naviga liniștit. Youtube-ul se încarcă bine, ești mândru de net, cei 10 euro nu îi regreți.

Cum iți merge netul după ce depășești traficul inclus și iți taie banda Orange-ul nu am avut timp să testez,însă nu vreau să mă gândesc cum ţi-ar merge când nu eşti sub acoperire 3G.

Personal am vrut să îmi achiziționez internet mobil de la Orange pentru a nu avea în 2 locuri abonamente la internet, am vrut sa reduc totul la 1 abonament. Dacă adun tarifele celor 2 abonamente din locațiile x și y ajung undeva la 50 de ron, iar la orange aş plați 10 euro + tva, plus că vitezele internetului fix depășesc cu mult pe cele de la Orange. Dacă as fi avut în locația y 3g m-aş mai fi gândit dacă îl achiziționez sau nu, dar în situaţia de faţă decizia vine de la sine: nu.

Alte abonamente mai scumpe de la Orange au în plus doar limita de trafic, viteza fiind aceiași din datele furnizate de ei, iar la 30 de euro + tva cât e cel mai mare abonament nu consider ca ai fi împlinit în raportul calitate - preț.

Asa că mai aștept, poate apare 3G în locația y și poate cei de la Orange ne vor surprinde cu alte oferte de internet. Până atunci eu voi returna modemul în termenul celor 15 zile.

Iar la 149 Lei te poti face cu stick de internet fara abonament.

Google search

E amuzant ce se mai cauta pe google, dar e satisfăcător când poți oferi informațiile căutate.

Ordinară zi de primăvară

Te trezesti lunea instant dupa un weekend groaznic, dupa un somn plin de cosmaruri, te trezesti cu putin timp inainte de scoala, iti dai seama ca ai multe de facut, dar nu faci nimic, incerci sa te dezmeticesti, iti iei geaca pe tine si ai plecat. Cand ajungi in fata blocului iti dai seama cat esti de prost, ti`o fost lene sa scoti capul pe geam sa vezi cat e de cald, deci da, mori de cald, dar iti e lene sa mai urci doar pierzi autobuzul, iti duci geaca in mana si ai tuns-o. Ajungi in statie, incerci sa iesi din aiurea, iti dai seama ca ti-a expirat abonamentul, vrei sa iti faci altul, dar ti se cer acte noi pe care nu le ai la tine (of tehnologie...), iti cumperi un bilet si mergi intr-un final tot pe naspa, ca nu ai arunca 13 mi pe o calatorie. Esti cumva indiferent daca te prinde controlul sau nu, esti indiferent pentru ca esti aiurit, esti intr-o stare ciudata, nu te simti la locul tau, a venit primavara, ar trebui sa fie cald si bine, cald e, dar binele se lasa asteptat.

Ajungi aproape de scoala, te intalnesti cu un coleg, te anunta ca se dau teste, te iei de cap ca nu ai fost ora trecuta si nu te-ai interesat, ce dracu sa faci...totusi apuci la telefon, suni sa vezi cine te primeste la o cafa, autoinvitatia se lasa onorata.

Ajungi la cafa, dar totusi plutesti, inca esti proaspat trezit, ti-ai esuat ziua scolara, dar incerci sa te bucuri de cafa. Incepi sa pierzi timpul aiurea, sa tragi de el, nu te-ai duce nicaieri, iti place acolo pe balcon, cu sucul, cafeaua si tigara, cei mai buni prieteni ai tai in momente grele.

Intr-un final o iei la pas, incerci sa iti mai rezolvi chestii legate de scoala, dar esti tot cu gandul la nimic si nimicul te poarta la o bere, berea parca te trezeste din amorteala, vezi ca e plin de lume, vezi ca e cald, vezi cum binele incearca sa ajunga spre tine.

Te bucuri de bucuria altora, te bucuri ca nu toti is nefericiti si mizerabili ca tine, te bucuri de berea primita, te bucuri ca nu toti is parliti ca tine.
Fumezi ca dobitocul,
Sau fumezi ca iti place,
Tigara cu berea merg ca la 4 ace.

Pleci din birturi,
Pleci spre casa.
Schimbi o vorba,
Toate te apasa.

Urcandu-te-n troleu
Iti dai seama ca esti prost.
Ai mai irosit inca o zi
O zi fara rost.

Ajungi in zona
Te scobesti de bani
Paine trebuie in casa
Doar vrei sa mananci o masa sanatoasa.

Pruncii is pe afara
Si plin de mamici
Iar tu te uiti ca bou
Vezi ma..!ca o sa pici!

Versurile is fara sens,
Iar primavara ii in toi,
Hai sa iesim afara
Sa fim iar niste boi!

Când eşti pasager

Cand depinzi de cineva legat de transport, deci cand vei fi pasager in masina pentru o anumita destinatie, fie si ea pana la birt nu ai nici un drept de a comenta o eventuala intarziere a soferului. Daca mergi la drum lung si la 6 trebuie sa fie la tine si vine la 7 stresul si nervii sunt fara rost, nu e masina ta, pot sa fie si banii tai la combustibil, spui totul in van, nu esti tu stapanul pe situatie.Ai dreptul de a respecta masina, de a nu fuma sau deschide geamul daca nu ai acordul si ai dreptul de a trata mediul in care te aflii ca pe al tau de acasa.

E nasol sa depinzi de cineva, e nasol sa ii reprosezi ca intarziere la infinit, e greu sa iti accepti situatia de pasager si e si mai greu sa stai cu bagajul facut, cu geaca pe tine, sa mergi in locul stabilit si sa astepti. Apuci cu telefonul sa il suni, vezi ca intarzie, se scuza, ii accepti scuzele ca n-ai ce face si intr-un final te bucuri ca a ajuns sa te ia, chiar cu intarziere.

E dat dracu sa nu fi independent cu transportul, ne e greu tuturor, nu toti ne-am nascut in masina, nu toti ne-am nascut punctuali.

Jurnal de sâmbătă

Locația: Curtici

9.30 trezirea
9.30-10 mic dejun
10-12 plantarea cartofilor, mazărei, macului
12-12.30 pauză cafea
12.30- 13 pierdere de vreme prin curte şi joaca cu pisicile
13-14 out@cafa
14-14.30 cu moto săpătoarea
14.30-15 mâncare
15-17 semănare morcovi, păstârnac, pătrunjel, mazăre, porumb de fier
17-18 cu drujba prin curte la tăiat de resturi lemnoase
18-19 mâncare și cumpărături
19-20 pe net
20-02 prin misiuni: table, vizite la domiciliu, în club

Atenţie!Schimbăm ora!

În noaptea de sâmbăta spre duminica, 29 martie 2009, România va trece la ora de vara, și va da ceasul cu o ora înainte, ora 03.00 devenind astfel ora 04.00.

Trecerea la ora de vara va obliga trenurile de călători aflate în circulație între 03.01 și 04.00 (ora iarna), să circule cu întârziere și pentru ele se vor stabili măsuri suplimentare pentru reducerea în parcurs a acestor întârzieri.

Trenurile vor circula după orarele din mersul trenurilor în vigoare.

Sursa: ScienceLIne.ro

Ne pierdem maşinile

Companiile de leasing se confrunta cu cel mai mare val de recuperari de bunuri din istoria acestei piete.Din ultimul trimestru al anului trecut si pana in prezent, firmele de leasing au recuperat circa 3.000 de bunuri, potrivit unor estimari din piata, in special masini, dar si diverse echipamente si cateva proprietati imobiliare.

Potrivit firmei de brokeraj Acces Finance, numarul celor care nu mai pot sa-si plateasca ratele la leasing a ajuns la 5%, fata de doar 0,2% in anii trecuti. In cele mai multe cazuri, solutia firmelor de leasing este sa reduca costurile si sa ofere perioade de gratie, altfel risca sa recupereze bunurile si nu aiba cui sa le mai vanda. In 2007, valoarea bunurilor finanta­te pe piata romaneasca de leasing a avansat cu 51,6%, pana la 4,94 miliarde de euro, iar in 2008 piata de leasing ar putea ajunge la 5,5 - 5,7 de miliarde euro.

Hai să fim spameri

Nu pot să îmi dau seama de ce ai posta comentarii identice la câteva secunde diferența cu multe înjurături și vorbe de duh, iar apoi să îți dai numele de Mircea Badea și să pui un website care preia informația de pe situl oficial al lui Badea. Cu ce scop? Vrei să credem că Badea spamează?
Du-te pe pustiu!

Colecţionez:

Da, colecţionez mai nou facturi, chitanţe, bonuri fiscale. Mă refer că iau toate dovezile de plată făcute de mine. Mi-am cumpărat mobilă, am insistat să primesc factură. Mi-am cumpărat tigări şi alte cele de la alimentara din colţ, am cerut bonul.

Sigur că nimeni nu vrea să plătească impozit pe profit la stat, dar măcar să fie cu limită toate. Statul încasează nişte bani decenţi şi de la buticul din zonă, acei bani se adună şi vor merge în final, sper, în folosul cetăţeanului.

Mare lucru nu voi schimba, dar măcar pot fi împăcat că aşa cum mama plăteşte impozit pe profitul firmei şi se străduieşte să fie un contribuabil exemplar, sigur patroana buticului va plăti impozit pe banii încasaţi de la mine.

Considerați justă atitudinea?

Avem simţ civic?

Susține cineva ora pământului? Într-o căutare sumară am găsit câțiva blogeri care aveau un post şi un banner. Blogeri mari încă nu au postat nimic, dar timp mai este.

Personal voi lua atitudine, iar diferite sondaje preconizează că fenomenul va avea amploare. Tu ce vei face?

Pe 28 Martie 2009, între orele 20.30-21.30, stinge lumina! Cu tine suntem un miliard!

Constatare

Am constatat că barurile, cafenelele, puburile nu sunt afectate mult de criza, lumea încă are nevoie de distracție, medii de socializare, deci grijile nu sunt mari pentru patronii acestora. Românii sunt ştiuţi ca un popor dornic de distracție, entertaiment, defapt ce dracu să facem când treburile tărișoarei merg ca pe roate neunse, investim ultimii bani în alcool, cafea,țigări etc . Când scriu aceste lucruri am bazele istoriei noastre de bețivi şi de ordinari, totuși fenomenul nu este în masă.

Revenind la ideea de bază, exemplific: barurile din facultăți, chioșcurile din școli etc niciodată nu vor duce lipsa de activitate, poate fi criză, putem să avem deprecieri și inflații covârșitoare, studenții, elevii tot își vor bea cafeaua și își vor fuma țigara înainte sau în pauzele cursurilor. Sunt un client al acestor chioșcuri, care sunt ferm convins că au profit suficient, încât să treacă fără griji peste această perioada de criză, în care avem buzunarele mai goale.

Progrese

Şi manelele au HQ (high quality) pe youtube.

Aşa, pentru fanii înfocați.

Adevaratele diferenţe de preţ la automobile

Se discută frecvent despre scăderea prețurilor la mașinile second hand, dar puţini sunt cei care fac niște calcule să vadă exact care e scăderea reală și dacă e aşa mare pe cum se vehiculează.
Am citit pe blogul lui Daniel Marton și pe cel al lui zoso despre prețurile mașinilor din România și despre felul în care se fac vânzările în România, aşa că am considerat util să postez niște calcule pentru a arăta diferențele de preț.

Daniel făcea o comparație între prețurile cerute pe mașini acum câteva luni bune și prețurile de azi, astfel el scria că un Bmw seria 3 avea prețul acum 6 luni de 12.999 euro iar prețul curent e de 9.999 euro. Încă un exemplu dat de el ar fi Daewoo Matiz la 3.199 de euro după patru luni în care pe afiș stătea scris mare 4.000 euro.

La prima vedere diferențele sunt majore și tentante, dar calculele arată că lucrurile nu sunt chiar aşa.

Acum 6 luni, mai exact în 24 Octombrie 2008 cotația euro era 3.61 Lei, iar în 24 martie 2009 euro e 4.29 Lei dat de BNR.

Calcule:
- preț bmw acum 6 luni: 12999 x 3.61 = 46926.39 Lei
- preț bmw prezent: 9999 x 4.29 = 42895.71 Lei

Diferență: 4030.68 Lei = 939.55 Euro

-preț matiz acum 4 luni: 4000 x 3.61 = 14440 Lei
-preț matiz prezent: 3199 x 4.29 = 13723.71 Lei

Diferență: 716.29 lei = 167 Euro

Se observa așadar adevăratele diferențe de preț, reducerile nu sunt monstruoase după cum afirma zoso dacă ai economiile în lei. Dacă ai avea toate veniturile în euro și nu ai avea tangente cu leul sigur că situația ar fi alta.

Bebeluşul şi transportul

Stau si ma gandesc cat e de normal sa iti duci bebelasul din carucior cu autobuzul. Pot afirma ca nu am gasit deocamdata un raspuns clar, poate ma ajutati cu parerile voastre. Sunt de parere ca nu e normal sa iti duci micul copil cu autobuzul, troleibuzul, tramvaiul, cu toate mijloacele de transport in comun. In primul rand as veni cu motivul ca e plin de microbi, fiecare utilizator al mijlocului de transport are microbii lui, unul stranunta, altul tuseste, altul agita praful de pe jos. Iti expui prea mult odrasla, aceasta expunere putand fi evitata.

Am ocazia sa vad cum diferite mamici sau bunici incearca sa urce cu caruciorul in autobuzul. E logic ca fara ajutor nu reusesc, primul obstacol fiind scarile, iar al doilea inghesuiala din jurul usii. Intr-un final reusesti sa iti faci loc, dar ce faci cand ala mic incepe sa planga? Troleibuzele din Timisoara sunt dotate cu rampa pentru carucioare, cei drept manuala, insa nu am vazut niciodata ca soferul sa vina sa o scoata.

Astazi am ramas surprins cand o bunicuta avea un carucior dublu, pentru 2 copilasi. A venit si troleibuzul astepta si a reusit cu ajutor sa il urce. Era imens caruciorul, nu vreau sa ma gandesc cum si-a facut loc.

Sunt pe principiul decat sa faci copil si sa nu ii oferi toate conditiile mai bine nu fa. Poate sunt fixat pe aceasta ideea, va rog corectati-ma, dar eu nu as face un copil daca nu as putea sa ii oferi cele mai bune conditii de viata. Nu mi-as duce copilul cu autobuzul niciodata sau cel putin pana nu se ofera conditii occidentale transportului carucioarelor. Cand am fost in Monte Carlo am avut prilejul sa calatoresc cu un autobuz, care era ultra modern, in fiecare statie el se inclina pentru a face o trecere lina de la trotuar la podea, iar locurile pentru carucioare si persoane cu dezabilitati erau bine marcate si nimeni nu ocupa spatiul. Acolo mamicile se descurcau fara ajutor.

La noi e cum e... nu e grozav, dar nici rau. Ne multumim cu ce putem, suntem niste cobai pe care se fac experimente, iar pana acum am reusit sa ne descurcam, sa ne complacem in situatia actuala.

Revenind la ideea de baza, privesc cu retinere acest lucru, nu sunt de acord cu ideea de a circula cu bebelasul in autobuze etc. Daca il scoti la plimbare, plimba-l, iar daca parcul e departe cumpara o masina sau ia taxiul.

Pe principiul "fac copil chiar daca nu pot sa ii ofer conditii" ii distrugi sanatatea si copilaria.

Mă stresez cu:



Am atașat o poză a unui tip de probleme pe care le am de rezolvat la Rezistenţă pentru primul test de seminar din semestrul 2. Sunt înscris la Facultatea de Construcţii Timișoara.
Mi s-ar părea interesant dacă s-ar continua acest lucru pe alte bloguri, o noua leapşă. În curând o să postez și rezolvări, dar până atunci dacă aveți soluții nu ezitați.

De la început...

Si dinou in Timisoara. Am sosit acuma seara de la Curtici cu masina unui prieten,dealfel colegi in Politehnica. Ce noroc pe mine, aveam bagaje har domului, nici nu vreau sa imi pun problema cum ar fi fost cu trenul.
Istoria bagajelor : am avut prilejul sa fiu sponzorizat de ai mei pentru a merge la targul de haine organizat la sala Polivalenta din Arad. Dupa ce i-am dus pe ai mei la biserica am luat drumul de Arad pe la 9 45, un raliu de anduranta in ocolirea gropilor, dar intr-un final am ajuns si am umplut plasele de 20 de bani, eco taxate, cu accesorii vestimentare.

Plecarea din Curtici a fost la 5, am aprins o tigara si am pornit spre mult iubita Timisoara. Am facut un popas de jumatate de ora in Arad la spalatorie si ne-am continuat drumul, nu inainte de a cumpara o rovinieta. Problema a intervenit cand pretul rovinietei a fost 120 de lei si cardul lui T dadea erori. Am fost nevoiti sa ne scoatem din portofele banii de cheltuiala la fix primiti de acasa pentru a fi cetateni responsabili ai Romaniei. Lasand la o parte eticheta de sofer responsabil, marturisesc ca circula zvonuri cum ca ar fi razii pe Arad- Timisoara. Asa a si fost.

Nu ma mira deloc acest lucru, chiar sambata seara prin Arad era plin de politie pe la intersectii si opreau c-am tot ce apucau. Am observat ca erau luate la rost masinile cu folie pe geamuri, oricum la cat sunt de jegosi sunt politistii nu ma mira. E criza, economie nu avem, de unde dracu sa luam bani? De la cetateni evident, prin amenzi, accize si alte taxe.

Si da... e seara, e frig, sunt in Timisoara, ma pregatesc pentru seminariile de maine.

Când ai o emisiune urmărită....


Iată ce se întămplă când ai ceva de spus şi lumea te apreciază.
Se face coadă.

Omu` şi talentul

La pas prin Timişoara

Ziua de azi a fost una minunata, cu soare, cu zapada cateva minute, cu vant, cu tot ce ii trebuie pentru a fi una din acele zile speciale de primavara. Am hotarat sa las autobuzul si sa mai colind timisoara, sa profit de vreme, sa imi aierisesc creierul, sa trag in piept un aer optimist de primavara.

Plecand de la facultate am luat-o spre piata Operei unde eram asteptat de multi, foarte multi porumbei; lumea buna predomina, baba cu mosul lui erau la brat, profitau si ei de ziua insorita. Iti era mai mare drag sa te plimbi, conditiile erau optime: nu era aglomeratie de nici un fel, nu te deranjau clanxoanele, biciclistii erau prezenti, la fel si motoristii.

Ajuns in p-ta Unirii constat ca se lucreaza la intretinerea cladirilor istorice, cafenele din piata isi asteapta clienti, erai atras de mirosul cafelei bine facute... mai mai sa nu intru. Porumbei isi faceau rondul, tinerii artisti povesteau pe banci, biserica se impunea in piata si eu meditam la zilele cand toata piata era plina.

La mall se lucreaza de zor, se lucreaza la extinderea lui, lucrarile avanseaza, parcarea e plina, fluxul de pietoni se indreapta spre intrare, cladirea isi impune respectul. Autobuzele circula, traficul e fluidizat, iar o stimata doamna isi face aparitia cu nepotelul in parc. Imi place, se lucreaza si la drumuri, se carpesc gropile existente, se instaleaza mult dezbatutele borduri, iar dalele isi fac loc in nisip.

Totul e minunat, calmul s-a instalat astazi peste Timisoara.

Reducerile şi criza

Odată cu instalarea crizei am început să studiez preţurile de pe amazon.com şi eastbay.com în speranţa că se vor face reduceri substanţiale la articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Cu ceva timp în urmă nu aşteptam reducerea şi nu mă interesa că produsul vizualizat astăzi peste 2 săptămâni poate fi la reducere, dar lucrurile se mai schimbă când banii nu mai sunt atât de mulţi.

Din păcate reducerile nu şi-au făcut apariţia , nu s-au micşorat preţurile, sunt aceleaşi ca înainte de criză. Bunurile de larg consum şi de calitate se vor căuta întotdeauna, indiferent de recesiunea economică, iar mărci puternice precum adidas şi nike îşi vor permite să menţină preţurile la acelaşi nivel, vor trece cu bine prin criză, chiar dacă profiturile nu vor fi fabuloase.

Mă aşteptam să fie reduceri în masă, doar ne-am obişnuit ca în vitrenele magazinelor importante din oraş să fie afişate reduceri de preţuri, dar nu e întotdeauna cum credem. Iată ce înseamnă să fi cineva pe piaţa mondială, să ai un buget bine pus la punct şi să ai siguranţa că produsele fabricate de tine se vor vinde indiferent de perioadă economica.

Revenind la ce am enunţat mai sus concluzionez că bunurilor de larg consum nu li se aplică reduceri substanţiale, pentru ele va exista tot timpul cerere. Exemplele pot să fie date şi în alte domenii, dar nu vreau să devagăm, acest post l-am scris pentru a face cunoscut că nu are rost să ne aşteptăm la reduceri din partea adidas şi nike pe siturile amazon şi eastbay.

Difficult Decisions



Situl antenei 3 are probleme


De ieri încerc să urmăresc înregistrările unor emisiuni pe situl antenei 3, însa se pare că se confruntă cu o problema de ordin tehnic. Deși această problemă a mai apărut în trecut cei de la maintenance au reusit să o elimine într-un timp relativ scurt. Mă amuză însa cum situl este actualizat constant şi nu e nimeni în stare să rezolve problema. Sigur că e plauzibil ca cei care îl actualizează să nu se ocupe de buna funcţionare.

Criza şi transportul în comun

De când a început semestrul 2, adică de aproximativ 3 săptămâni am reînceput să folosesc mijloacele de transport în comun. Spre surprinderea mea constat că numărul călătorilor este tot mai mare. Spre exemplu circul des cu troleul 14 şi nu prea mi s-a întâmplat să stau înghesuit, să mă chinui să îmi fac loc şi niciodata nu mi-am pus problema că nu pot urca în el pentru că e plin.

Temerile mi se adeveresc şi după cum spuneam de 3 săptămani circul înghesuit, mă înghesui ca o sarma, nu îmi vine să cred câtă lume circula mai nou. Plecând de la prezumţia că e criză şi că am început să strângem cureaua găsesc o explicaţie logică pentru ceea ce se întâmplă cu mijloacele de transport în comun. Am început să lăsăm maşinile deoparte şi iată-ne în plină criză cum profităm de ce apucăm.

Iniţial am crezut că RATT a redus numărul de autobuze, troleibuze etc dar se pare că nu e aşa. Administratorul forumului Ratt mi-a infirmat acest lucru printr-o monitorizare GPS a efectivului de troleibuze de pe linia 14. Ele circula tot la diferenţă maximă de 6 minute ca şi înainte de începerea crizei. Aveam impresia că metoda de a scăpa cât mai uşor din criză a Ratt-ului a fost reducerea numărului mijloacelor de transport în comun puse în slujba cetăţeanului. Bine că m-am înşelat. În mod cert Ratt are încasări mai mari datorită crizei. Oricum aştept o scumpire a tarifelor din partea lor.

Deci da, acesta este motivul pentru care ne înghesuim, ne-a atins criza pe toţi.

Criză: Părinţi care vând organele copiilor

Doi parinti din Bacau au fost arestati de ofiterii de la Crima Organizata in timp ce negociau vanzarea organelor copiilor lor pentru 10.000 de euro. Criza va inmulti numarul de saraci disperati care vor apela la traficul de organe sau de fiinte umane.
Romania ar putea deveni din nou un punct important pe harta traficantilor de fiinte umane. Specialistii spun ca recesiunea economica si saracia vor inmulti astfel de cazuri. In 2008, in conditiile unei economii neafectate de criza, traficul a ramas constant: 1.240 de cazuri inregistratrate de politie.

Iata ce suntem, iata ce ne facem,iata cum ne tratam semenii, suntem niste ordinari care pentru cateva mii de euro am vinde sufletele de langa noi.
Vinde-te pe tine mai jegosule! Nu iti vinde copii. I-ai facut, tine-i, ii datoria ta morala sa iti pastrezi copii si sa le oferi tot ce e mai bun.
Sa nu ai tupeul jegos sa folosesti scuza ca le oferi un viitor mai bun, ca nu ai posibilitati sa ii intretii. De ce i-ai facut daca nu ai posibilitati financiare?

La Bacau, doi betivi saraci au fost filmati in timp ce negociau pretul pe organele copiilor lor. Anchetatorii i-au prins pe cei doi, dupa ce acestia au semnat declaratii notariale, in care si-au exprimat acordul pentru transportarea copiilor in Timisoara pentru prelevarea de organe.
Unul dintre ei era dispus sa-si vanda cu totul fetita de 4 ani, spunand ca nu-i este de folos, fiind bolnava. Sursa: Acasa.ro

Underworld

Trilogia "Underworld" m-a captivat, am rămas cu gura cască, am fost capturat.
Celor ce le plac filmele cu vampiri, vârcolaci sunt invitați să vizioneze acest film.

Kate Beckinsale și Scott Speedman, joaca într-o poveste captivanta, care abunda în scene de acțiune la cote maxime, în intrigi care te țin cu sufletul la gura și în povesti de dragoste interzise, având ca fundal o dispută pierdută în negura timpului, între două triburi care se lupta într-un oraș gotic, atemporal.

De reținut: sunt 3 parți
Underworld
Underworld: Evolution
Underworld: Rise of the Lycans

Info: Imdb Cinemagia

Noul Cod Penal, mai blând cu corupţia


Pentru a comenta aceasta stire trebuie sa ai stomacul bine pus la punct, sa nu iti fie greata de ce se intampla, ce decizii si ce jocuri de interese se practica.

Ma rezum la a scrie ca as intelege intr-un fel decizia, deja fiecare isi pregateste culcusul in cazul unui colaps. Ne pregatim sa dam mita, ne pregatim sa luam mita, criza vine, nu discuta. In caz ca suntem prinsi iata ca ne vine in ajutor o sentinta mai mica. Daca bagam fata de milog, luam cu suspendare.

A new fish is in town

Zilele trecute am avut deosebita placere sa fiu poftit la o cina unde s-a servit Pangasius file. Pangasius este un peste oceanic, care si-a facut aparitia in marketurile si supermarketurile noastre.
Mi se pare genial ca pestele nu are oase si gustul este extraordinar.

Se poate manca fara probleme, nu trebuie sa fi reticent in privinta oaselor. Eu eram intotdeauna sceptic in a manca sau nu peste, imi aduc aminte cand in copilarie m-am trezit cu un os pe trahee si am avut nevoie de o interventie chirurgicala.
De atunci pestele aparea foarte rar in nutritie, dar mai nou de cand am descoperit Pangasius totul e delicios.

Ce se întâmplă doctore?

Odata cu modernizarea sistemului de colectare a deseurilor, s-a trecut la pubele de plastic si au fost eliminate deponeele alea din metal, mari si incapatoare.
Acum ne chinuim sa depozitam gunoaiele menajere in stramtoreala aia de pubela, 3 pubele la scara mea + 1 pubela pentru recilare.

Totul bine si frumos pana cand vrei sa arunci parti din mobila, garnise de lemn sau mai stiu eu ce materiale de constructii...... doar modernizam si noi, nu?

Stau cu diferite chestii mari pe balcon si ma intreb... unde dracu le arunc? In pubela nu intra, in zona nu mai exista chestii mari de colectat gunoaie... ce sa ma fac.... ce sa ma fac... sa sun la Retim dupa ceva pubela mai mare? Sa arunc bani aiurea? As putea.
Daca le pun langa pubele cei care se ocupa cu colectarea, mai pe scurt gunoierii nu le iau, stiu din proprie experienta si pe urma ma trezesc cu administratorul la usa, care imi reproseaza ca sunt nesimtit. Solutie nu mi-a oferit nici el.

Solutia ar fi sa imi iau un toporas si un firez de mana si da-i... taie pe ele. Daca aveti alte solutii va rog da-ti o mana de ajutor.

jesus....

Cel mai stupid sms primit vreodată de mine vine de o fostă colegă de liceu cu care tangenţele sunt minime, o văd de 2 ori pe lună şi atunci doar în trecere:

"ti se pare k am slabit f mult?pt k toata lumea ma intreaba dc..:("

jesus fetiţo....ai luat-o pe ulei....

Noul meu Dumnezeu: Rds link

Când m-am mutat iniţial la casă nouă aveam deja instalat net de la rds, abonament de 49 de lei lunar. După cateva luni bune mi l-am schimbat într-unul mai ieftin de 28 de lei, am considerat ca nu are rost să dau 20 de lei în plus, nu făceam zilnic download, deci nu aveam nevoie de o viteză extraordinară. Am zis că o să fie bine şi cu un abonament mai ieftin, diferenţa pe hârtie era de 5 Mb/s trafic extern. Heh... eram încrezător.

S-a semnat noul contract la începutul lunii decembrie, reprezentanta rds m-a asigurat că din luna ianuarie noul contract va intra in vigoare, deci voi plăti mai puţin. In ianuarie am aşteptat cu nerăbdare noua factură, aveam o presimţire şi clar că s-a adeverit. Nici o schimbare, era acelaşi abonament.

I-am sunat pe cei de la serviciul clienţi în speranţa unei rezolvări amiabile şi în favoarea mea, dar s-au scuzat că au fost sărbatorile şi că au avut mult de lucru."Ne pare rău, nu putem face nimic pentru dumnevoastră."
Mă întreb... odată cu naşterea lui Iisus se nasc şi noi abonaţi? Toţi îşi bagă internet de sarbători? Cel mai plauzibil răspuns e că au fost ocupaţi cu problemele lor personale şi nu s-au sinchisit să îmi rezolve contractul.
E adevărat că nu scria nicăieri termenul de punere în funcţiune, dar să zicem că am luat de bun ce mi s-a spus.

Trecând peste asta am ajuns să mă rog să îmi mearga netul constant, să mă rog să nu fiu silit să le sun pe doamnele de la rds şi să mă plâng că pică netul sau nu mă pot conecta, iar ele ca întotdeauna să îmi raspundă pe un tot politicos că sunt probleme în zona mea. Mă întreb... când plateam mai mult nu erau? Se întâmplă ceva când vreau eu să fac o schimbare?

Au trecut aproape 2 luni, problemele persistă, am momente când downloadez de minune şi mă pot conecta instant, însă momentele când am emoţii la conectare le depăşesc.

Hai rds, hai că poţi. Dă-mi şi mie loc în reţea!



Update and other: rdslink vs clicknet

Reformă în învăţamânt? În veci! Part 2

Ieri am scris un articol despre reforma din învăţământ, despre negocierile dintre sindicate şi ministrul educaţiei iar astăzi totul se concretizează în eliminarea orelor de dirigenţie.

Programa școlara obligatorie de la liceu nu va mai include orele de dirigenție, urmând ca activitatea dirigintelui să cuprindă organizarea unor întâlniri extracurriculare, la care să participe specialiști din diferite domenii de interes, excursii și ședințe cu anumiți elevi sau părinti.

Orele de dirigenție pot fi scoase din programa școlară obligatorie, pentru că nu este nevoie să stea toata clasa dacă sunt probleme cu câțiva elevi, pot să rămână la scoală elevii respectivi și, eventual, părintii acestora”, a precizat președintele executiv al Federației Educației Naționale (FEN), Theodor Fîrtolea, după discuțiile de joi dintre sindicaliști și reprezentanții Ministerului Educației pe baza restructurării programului obligatoriu al elevilor de liceu. Astfel, la liceele tehnologice se reintroduc orele de geografie și de istorie la clasa a XII-a. Sursa: Gardianul

Şi iată cum acel avânt al sindicatelor de a scoate religia, sportul a eşuat, acest lucru fiind dealtfel aşteptat.

Badea peste tot

Am rămas stupefiat când am auzit 2 fete de gimnaziu că discutau în expres emisiunea lui Mircea Badea de aseară. Fiind şi eu un fan am recunoscut imediat ideile şi expresiile lui Badea, jos pălăria pentru acele domnişoare care erau preocupate de criză, de instituţiile bancare şi de politica la cel mai înalt nivel.

M-am uitat atent la ele, păreau foarte entuziasmate, dar în acelaşi timp întristate pentru miliardarul în euro de ieri, care va fi milionarul în euro de azi.

Deci dragă Mircea, iată că te vorbeşte toată lumea oriunde.

Dă doamne!


Dacă citeşti atent ştirea îţi dai seama că ceva se întâmplă. Berceanu a luat atitudine de ceva vreme, citesc că da drumul lucrărilor, să fie o perioadă prosperă pentru noi?

S-ar putea! Poate pentru că lucrările vor fi executate de o firmă spaniolo - italiană, latini ca şi noi, dar poate cu mai mult spor de muncă. Sper din tot sufletul ca perioada de execuţie să nu depăşească 24 de luni. Oare o fi ceva?

Situaţie blog: 5 martie-12 martie 2009

Sunt dezamăgit de situaţia traficului pe blog, statisticile arată că mai mult de jumate din cei care au intrat au ieşit imediat, nearătându-se interesaţi.
Trebuie să gândesc o noua strategie de promovare, dacă aveţi idei vă rog să le susţineţi.

Partea bună e că am reuşit să stârnesc curiozitatea procentajului de 45 %, un lucru ce mă îmbucură. Statisticile mai arată că din cei rămaşi pe blog, un procentaj aproape maxim se reîntorc.

Aşadar... să ne citim sănătoşi în continuare!


Reformă în învăţamânt? În veci!

Când ai prea mult timp la dispoziţie îţi cauţi ocupaţie, aşa au decis şi cei din Sindicatele Libere din Învăţământ. Îşi caută de lucru, ceva să facă, să mai iasă în atenţia presei, a populaţiei şi oarecum să li se recunoască meritele şi statul pentru a nu le sta în gât mâncarea, când realizează că freacă buha aiurea şi of doamne muuult timp au frecat-o.

Şi stăteau ei liniştiţi în birourile lor, dădeau cu mousul de masă când nu reuşeau să termine soliterul, se lăfăiau în pizza, cafea şi ţigări, până când a venit unul şi a zis gata, trebuie să ne prefacem că facem ceva.

Şi uite că au luat atitudine. De câteva zile încoace se discută în mass-media despre reducerea orelor de sport şi religie în favoarea celor de istorie şi dirigenţie. Dorinţa ministru Ecaterina de a
reduce numărul orelor de istorie, limbi străine şi sport a trezit la viaţă sindicatele, ele au sărit în acest miraj mediatic şi au propus ca orele de religie să devina opţionale, iar orele de muzica şi desen să dispară cu totul.

Iar tu ăla, liderule de sindicat care te lăsai mituit pentru a aplana grevele profesorilor şi a nu schimba în nimic situaţia cadrele didactice nemulţumite pe drept, te-ai trezit că ar fi bine să intervii, să aduci contra argumente, să mediezi, să intrii în joc în speranţa că noi cetăţenii de rând, lătratorii aştia, care ne uscăm gura degeaba, vom zice da!! sindicatele ne protejează şi v-om cotiza mai cu spor din salarii pentru ca tu să reintrii in bârlog şi să o freci la greu, aşa cum îţi place şi evident cum te-ai obişnuit.

Uite că pe mine nu m-aţi convins că sunteţi buni de ceva, rezultatele se văd de la sine. Cum aş putea să fiu atât de orb şi să nu îmi dau seama că sunteţi exact ca şi politicienii noştrii mult iubiţi, sunteţi nişte egoişti, nu vă pasă nici măcar de sistemul în care vor învăţa copii sau nepoţii voştrii.
Veniţi cu nişte propuneri stupide, imbecile, spuse la repezeală, speriaţi aţi fost când aţi aflat că trebuie dinou să vă prefaceţi că munciţi.

Şi iată cum Sindicatele Libere din Învăţamânt propun ca orele de muzică şi desen să dispară. Vor ca harul copiilor, cei ce vor deveni artişti să nu mai fie, vreţi să nimiciţi pe cei cărora le face plăcere să deseneze şi să fredoneze, ne lăsa-ţi dracului în aplicaţii liniare şi în teoria stringurilor.

Vă duelaţi în presă pe tema religiei, vreţi să ne distrageţi atenţia de la nesimţirea de care aţi dat dovadă când aţi venit cu soluţia voastră.
Un pic de jenă nu mai aveţi în voi! Sunteţi puşi acolo să munciţi, să aduceţi soluţii bune şi prospere, iar voi glumiţi şi aduceţi soluţii fără sens.

Stai liniştit băi lidere şi membrule de sindicat, joacă-te cu nervii noştrii, adu în faţa naţiunii înţeleptul tău sfat, continuă aşa, noi oricum ştim că nu valorezi nimic, eşti doar un nemernic cu statut!

Se poate!

Am rămas plăcut surprins într-o dimineaţă, când întâmplarea a făcut să mă aflu în troleibuzul 16 care a plecat de la Poşta Mare din Tm spre Spitalul Judeţean; ei lucrurile se complică când troleiu virează la dreapta şi chiar după intersecţie staţiona total aiurea, chiar şi pe o trecere de pietoni un Opel Kadet.

După experienţele anterioare mă aşteptam să aud urlete de clanxoane, înjurături, dar aşteptările mi-au fost spulberate de caracterul şoferului, de calmul exemplar şi atitudinea profesionistă de care a dat dovadă. A oprit în spatele lui şi a aşteptat ca eventualul şofer să pornească maşina şi să plece fără a schiţa un gest de nemulţumire sau impacientare.

Nu îl trăda nimic! Om, la 40 de ani, cu scaun la cap, a dat un exemplu că întradevăr se poate, se poate să ai răbdare şi să nu fi genul de om care aşteaptă scandalul la colţul străzii. Nu te laşi influenţat de atitudinea celorlalţi în trafic, rămâi consecvent şi stabil indiferent de situaţie.

Mi-a crescut inima în piept, m-am umplut de energie când am văzut că se poate!

Ho măi blogere! Nu fi animal!

Mai nou se discuta pe bloguri despre cei începători, despre vecinul lor de nişă, despre vecinul de acolo, despre blogerul x,y,z şi alfa. Cineva tot timpul vrea să fie masculul alfa, cineva tot timpul vrea să se creadă mai superior decât celalalt, iar din păcate în blogosferă fenomenul se accentuează.

Apreciez simţul aprig de aţi elimina concurenta pentru titlul de alfa man, dar las-o mai încet, jignirile încep să curgă, parcă undeva toţi eram oameni şi toţi ne-am născut fară nimic şi tot aşa v-om muri. Mai cugetează puţin la atitudinea ta, identifică-te ca om, nu ca animal şi încearcă să ai o atitudine potrivită, nu una dizgraţioasa, de animal de turmă.

Sigur că spiritul competiţional fierbe în sângele tău de daco-roman, doar suntem un popor de huligani, atacurile trebuie să curgă pentru a ne elimina concurenţa, dar mai potoleşte-te puţin, ieşirile tale sunt necontrolate, ai petrecut prea mult timp în colivia ta, în bârlogul tău, iar acum nu poţi veni ca o năpasta peste toţi şi sa te proclami cel mai cel.

Ho române! Ştiu că eşti bun la criticat şi la a arata cu degetul! De ce nu vrei să fi diplomat, să faci totul într-o manieră mai potrivită, mai roz? Ştiu că eşti inventiv şi am baza că vei reuşi să combini frustrările care te macină cu diplomaţia, iar o atitudine potrivita îţi va aduce într-un final un alt contur idei tale.

Nu dărâma ideile şi visele altora aşa rapid, doar pentru că poţi, iar dacă insişti să o faci fa-o mai subtil.

Dacă tu eşti în vârful scării şi eu vin în urma mă vei împinge sau îmi vei da o mana de ajutor?

Of blogule.....

Îmi aduc aminte când am aflat despre bloguri, eram fascinat. După ori pierdute printre postările blogerilor mi-a venit ideea să îmi fac un blog, mă consideram apt pentru a scrie. Am început sa mă documentez, sa analizez platforme, sa mă caut de bani pentru un hosting şi domeniu, iar într-un final am ajuns pe blogspot.

Am citit recent articolul lui Grim Cris, în mare ştiam cum stă treaba şi înainte de a mă apuca de blog, însă nu suficient. Mi-am pierdut ore bune pentru a configura blogul, pentru a-i găsi o tema potrivită, am împărtăşit idei şi am cerut ajutor când a fost nevoie. Într-un final situaţia o puteţi vedea şi voi.

Luat mai pe scurt, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Nu am crezut niciodată că o să îmi ia atâta timp să fac un blog, să postez, să îl promovez şi evident să mă documentez. Credeam că totul vine peste noapte, că utilizatorii se vor înghesui să comenteze şi să mă adauge în blogroll-ul lor. Ei nu a fost aşa, dar ce să fac… deja am intrat în hora, o sa mai joc cât pot şi voi vedea unde o să se ajungă.

Citeam pe forumuri cum că zilnic este nevoie să iţi dedici 2, 3 ore pentru blog. Mi se părea stupid, însa am văzut pe propria piele că aşa e. Mă gândeam că una doua merge totul, că arunci postul aşa… cât ai clipi, că îţi citeşti mailurile instant şi că promovarea se face de la sine. Am luat o palma, o să mă feresc de a doua.

E foarte important să ştii în ce te bagi şi să îţi faci o idee dacă e de tine sau nu!
Bafta tuturor!

Sari cu diploma!


O noua hotărâre a Camerei Deputaţilor face ca orice universitate să poată organiza cursuri postuniversitare (masterate, doctorate) fără un control de competenta al programelor de studii. De ce sunt atât de insistenţi deputaţii? Pentru că o treime din ei au legături cu instituţiile de învăţământ superior, mulţi dintre ei fiind profesori de diferite grade la aceste instituţii.

Ce nu mă mai mira deloc e că ei nu vor să aplice dorinţa majorităţii şi anume diplome credibile de masterat şi doctorat, în scopul unui sistem de învăţământ net superior, le este indiferent, principalul scop fiind atragerea cât mai multor absolvenţi în cursurile postuniversitare, deci atragerea cât mai multor bani.

Student fiind, nu pot să nu observ cu câţi bani se jonglează în universităţi, câte taxe se colectează şi ce profitabilă este asemenea afacere. Facultăţile în ultimii 10 ani au apărut ca ciupercile după ploaie, absolvenţii ies pe banda rulanta, calitatea învăţământului este îndoielnică, iar consecinţele nu uita să apară.


E de la sine înţeleasa decizia luata de către deputaţi, interesele personale sunt mai presus de orice cod etic.

Maşina şi Mureşul

Cică un Opel Corsa a aterizat în Mureş. Filmul acţiunii este urmatorul:

-o tanti ajunge acasă
-parchează maşina pe faleză
-trage frâna de mână conform declaraţiei dânsei
-maşina o i-a la vale înspre apă
-după ceva vreme apare Protecţia Civilă
-maşina este scoasă din Mureş
-tanti declară că este consilier la serviciul de probaţiune şi bănuieşte că maşina ei a ajuns în râu tocmai din cauza postului pe care îl ocupă

Finalul vine cu alegerea premisei incidentului:

1.tanti nu a tras frâna şi maşina i s-a dus la vale
2.tanti a tras frâna şi maşina i s-a dus la vale cu ajutor
3.o venit dracu şi şi-a băgat coada

Să ne schimbăm etica!

Primăria Timişoara împreuna cu Rotary Club Timişoara şi Fundaţia Bega au lansat o campanie de educare a populaţie: "Nu te pune cu timişorenii"

Salut pe această cale iniţiativa şi le doresc mult succes!

Bun simţ!

Oare ar fi de bun simţ să îţi pui pe mut/vibra/etc telefonul când te aflii în mijloacele de transport în comun? Nu îmi aduc aminte sa îmi fi spus ceva mama legat de această temă, dar m-am autoeducat, mi-am dat seama că ar fi bine să nu deranjez pe ceilalţi călători din troleu sau ce o fi cu soneria mea, cu convorbirea mea lungă şi patetică în care povestesc cât de bună a fost pleşkaviţa de la taraba din piaţă.
Prin ţările civilizate altfel stă treaba, bunul simţ este prezent şi fiecare îşi vede de treaba lui fără a deranja pe celălalt.

Noi suntem întotdeauna mai presus de orice, ignorăm şi cele câteva afişe care "barează" telefonul, suntem indiferenţi la confortul celuilalt, suntem nişte nepăsători şi ignoranţi din fire, suntem un popor de nimic.

Cu riscul să fi exagerat puţin, individualizez şi scriu că există persoane care se comportă civilizat, persoane care au bunul simţ şi care sper eu vor încerca să educe restul populaţiei, fie prin exemplul lor, fie prin alte mijloace.

De ce să semnalizăm?

În primul rând aşa e normal, scrie în regulament, aşa ai invaţat la şcoala de soferi,nu? De ce să nu semnalizezi? Ție lene să dai de "mâner" ? De ce trebuie să fim mai deosebiţi şi să nu semnalizăm când ne aflam în trafic? Lene mare? Să nu mai fie!! Stau în spatele tău, văd că încetinşti, habar nu am ce vrei să faci şi brusc o iei la stranga ori dreapta. Te înjur, te pot lovi, ne poate lua dracu pe toţi. Mă enerv repede când stau într-o intersecţie unde trebuie să cedez trecerea şi tu marele conducător nu semnalizezi că vrei să virezi şi nu imi permiţi să îmi dau seama că pot trece, că nu ni se intersectează traseele, mă poti scuti de nişte nervi, oricum am multe pe cap.
Trebuie să fi tu mai deştept, nu? Mă aflu şi eu în trafic, dinou, în curul tău... te urmez, încerc să mă încadrez pe nişte benzi mai libere, hopa apari şi tu din senin, fără un avertisment... pun frâna... cel din din spate mă clanxonează, de ce? De aia, că eşti tu!
Vin liniştit pe carosabil, tu stai pe margine, perfect. Din senin te încadrezi pe banda? Păi cum aşa? Bun simţ ceva? Puteai să semnalizezi că pleci de pe loc, încetineam și eu și totul era perfect. Dar tu nu, ai intrat fără nici un avertisment pe banda, ca de obicei, iar eu mă strecor printre tine şi cel de pe cealaltă bandă.

Tu eşti okey, dar pe mine mă ia dracu!

Marketing de la Whiskas & Pedigree

Mi se pare genial modul de promovare a produselor pe care cei de la Pedigree si Whiskas, l-au gasit.
Iti ofera cadou un pachet complet, cu sfaturi utile si monstre de produse, care se adreseaza animalelor junioare (sub 6 luni), mai pe scurt primesti in posta un colet care contine carticele despre ingrijirea animalului si monstre de produs: 2 plicuri de mancare + 500 g hrana, monstrele de mancare fiind ultimele produse scoase pe piata.

Avand 2 pisici m-am inscris in program, primesc c-am o data la 2 luni monstre de produse.Te poti inscrie pe siturile Whiskas si Pedigree si in scurt timp vei primi acasa coletul cadou. Daca vrei sa primesti in continuare trebuie sa completezi formularul din cutie si sa il expediezi. Ei.. daca vrei sa primesti mai multe produse iti poti inscrie prietenii, vecinii, rudele si pe adresele lor vor sosi deasemenea colete.

In final, vreau sa laud managementul de promovare al celor de la Whiskas si Pedigree, ii felicit pentru profesionalismul de care dau dovada si da.... sunt convins de calitatea hranei oferite si cumpar produsele lor.

"Românii muncesc pe bani puţini."

"Unii muncitori străini din Marea Britanie, provenind mai ales din Romania, Bulgaria si Albania accepta sa lucreze pentru 28 de euro pe zi. Aceasta suma este echivalentul a putin peste o treime din salariul minim britanic, provocand indignarea oficialilor din aceasta tara."

Sa mori tu?
Acest articol preluat dintr-un ziar local imi starneste antipatie fata de uimirea cu care a fost prezentat. De parca nu se stie ca suntem slab platiti in alte tari, dar bine platiti in comparatie cu Romania. Domnilor ziaristi: mai retusati textul preluat de pe situri de stiri, transpuneti-l in concordanta cu realitatile vietii sociale romanesti.

Oricum mi se pare interesanta indignarea provocata oficialilor Marii Britanii, o indignare de sticla, pe care sigur, trebuie sa o intelegem, sa o respectam si evident sa ne bucuram ca exista macar in aceasta forma.

Citesc neatins emotional in presa locala cum ca Primaria a transmis somatii firmelor care au facut lucrari de calitate proasta la plombarea drumurilor din sudul si nordul orasului si cum anticipeaza autoritatile locale ca firmele vor reface reparatiile, amenintandu-le cu cu amenzi de 0,10 % din valoarea lucrarilor pentru fiecare zi de intarziere. Deasemenea primarul a intervenit avertizand firmele ca, daca nu fac lucrari bune vor fi aduse firme straine si nu se vor face receptiile lucrarilor.

Dau pagina linistit impacat fiind ca asemenea situatii au mai fost,iar starea carosabilului a ramas aceiasi sau mai rau.

Tigările mai scumpe!


Din categoria "Dracu sa va ia!" primim un nou sut in fund din partea guvernantilor.
Se stie ca tigarile se scumpesc treptat pana se va ajunge la o valoare a pretului egala cu cea din UE, ei... iata ca inca un pas s-a facut.
Ieri ducandu-ma la magazin constat cu stupoare ca tigarile s-au mai scumpit cu 30 de bani, astfel Parliament a ajuns la 7,3 Lei.
Avand bani fixi la mine, neastaptandu-ma la o scumpire, ma eschivez cum ca pe raft nu se afla marca de tigari pe care o doresc, multumesc si ies din magazin.

Invatatura: - tot timpul sa ai la tine mai mult decat iti trebuie
- in aceasta perioada sigur vor mai fi scumpiri
-dracu sigur ne va lua

Noutaţi de la Orange

Ce mai e nou la Orange? Pai ce sa fie.... o taxa de reconectare. Daca nu iti platesti la timp abonamentul si ti se suspenda vei achita o taxa de reconectare in valoare de 2.5 Eu.
Aceasta taxa nu era acum cateva luni, de cand a intrat in vigoare nu stiu, dar e bine cateodata sa citesti integral factura primita. Zilele trecute am observat acest lucru, un fapt care ma disciplineaza si probabil ma va face sa imi platesc la timp factura.
Nu imi cade bine sa dau aiurea 2 euro juma, evident fara tva, pentru o banala reconectare care era gratis candva.

Probabil recesiunea i-a facut pe cei de la Orange sa ia atitudine, in speranta ca isi vor primi darile la timp. La timp sau nu... cei care nu pot sa platesca pana la data limita si ajung la suspendare vor fi taxati.

Din fericire Vofafone si Cosmote nu au adoptat inca aceasta taxa.

Factura trebuie achitatã pânã la data mentionatã în rubrica „Ultima zi de platã", respectiv în 14 zile de la emiterea ei. Dacã ai depãsit acest termen, abonamentul va fi suspendat. Reconectarea se va face automat, imediat ce plata se înregistreazã în contul Orange sau dacã anunti plata telefonic la Serviciul Clienti Orange împreunã cu urmãtoarele informatii: numãrul Orange pentru care ai efectuat plata, banca la care ai plãtit, data plãtii, suma si numãrul chitantei sau al ordinului de platã. Taxa administrativã de reconectare este de 2,5 euro (fãrã TVA) pentru fiecare numãr de telefon reconectat. Dacã factura este neachitatã în a 25-a zi de la data emiterii, serviciul poate fi desfiintat.

Burse studenţi şi studiu peste graniţă

Pentru cei care isi doresc o bursa vin in ajutor cu urmatoarele linkuri:

www.europeana.ro/burse
filcom.uvt.ro
www.postuniversitar.ro
www.studentie.ro
www.facultati.org
www.studyabroad.com/romania.html
www.campusqv.ro
www.cedu.ro
www.roburse.ro
www.jaromania.org
www.euractiv.ro
www.burseguvern.ro/cod/romana/home.php
www.icr.ro/icr/burse
www.onlinestudent.ro
www.agentiastudentilor.ro/index.php?articol=206
www.swedenabroad.com

Download speed de la rdslink


Prima experienta cu situl romanesc filelist.ro a fost una placuta.

Am prins un download de 5.7 MB/S. In viata mea de internaut nu am prins o asemenea viteza. Ea a oscilat intre 5.5 si 6 MB/S.
La abonamentul de internet ma situez in clasa medie, cu un FiberLink de la RDS LINK de aproximativ 27 lei lunar.

Filelist.ro mi se pare un bun site de torrente, doar ca e necesara o invitatie pentru a va putea face cont.
Download placut!

Studenţie....

Ce mirare ca esti, ce bine ca sint student. Nu e o intamplare a fiintei mele, ci o necesitate. Haioasa uneori, dar de cele mai multe ori un maraton de neclaritati, multe ore de maraton de neclaritati, multe ore pierdute printre fituici si regasite prin examenele picate, profi care te tin minte pentru ca nu le-ai aplicat forumula de succes "stimate+domnule+profesor+inca cateva titluri" sau pentru ca nu ai fost pe lista celor care le-au cumparat cartile, fluctuatii bursiere, catastrofe bugetare ale parintilor la inceput de an universitar si la sfarsit de reclasificare, locuri in camin licitate etc

Ce bine ca esti, ce mirare ca sunt student in adevaratul sens la cuvantului. Ca pornesc spre examene cu impacarea de a fi parcurs materia macar o data si cu speranta ca voi reusi sa impusc cinci dintr-o lovitura.Ce bine ca esti, ce mirare ca as putea deveni integralist.

Statut cu deosebita incarcatura emotionala in primul an de studiu, dorinta cu care adoarme si se trezeste fiecare boboc. Ce mirare ca riscam sa cadem din dulcea studentie intr-o dulce porcarie, caci asta e gustul pe care il simt cand ajung sa analizez sistemul, sa ratacesc printre incertitudini provocate de persoane de rang inalt, dar cu carante in corectitudine sau sa ma inec in tonul prafos al secretelor de care pana nu demult ma ciocneam in salile de seminarii.

Ce mirare ca sunt, ce bine ca esti si tu!

CUM SA FII COPIL EFICIENT

CUM SA FII COPIL EFICIENT

Legea I:
Sa nu subestimezi niciodata profesorul care te "pazeste" si sa vezi în el
un dusman periculos si consecvent;
Legea II:
Sa nu îti supraapreciezi capacitatile si priceperea de a copia;
Legea III:
Sa îti calculezi cu atentie sansele reale de reusita; riscul este poate
prea mare pentru câstigul posibil;
Legea IV:
Sa încerci sa te eliberezi de toate gândurile negre dinaintea lucrarii
si încearca sa îti controlezi emotiile;
Legea V:
Alege-ti momentul oportun pentru a te folosi de fituica, caiet sau carte;
nu risca inutil pentru a câstiga câteva secunde, dar nici sa devii prea
complexat: grabeste-te încet;
Legea VI:
În timpul "lucrului" adopta o înfatisare cât mai normala pentru a nu atrage
atentia profesorului; evita miscarile bruste; daca ai impresia ca ai fost
observat debaraseaza-te de obiectele compromitatoare înfatisând o atitudine
degajata;
Legea VII:
Alege cu grija metoda de copiat; cele mai eficiente sunt fituicile în forma
de armonica; nu folosi cartile sau caietele cu coperta tare--riscul este
enorm.

Acest text l-am gasit prin cd-urile din tinerete, din copilarie, cred ca prin clasa a 9-a eram preocupat de asa ceva.
Ii interesant cate mai poti gasi daca rasfoiesti cu atentie vechile cd-uri. :)

Noul job 100% profitabil


Sambata seara ma aflam intr-un tren din gara Timisoara Nord, asteptam plecarea. Apare la un moment dat un tip de 1.70, slab si decent imbracat cu ziare in mana....de vanzare. Nimic deosebit pana acum, cred ca cu totii suntem obisnuiti cu vanzatorii de ziare care circula prin trenuri si le vand la suprapret.

Ei... tipu catre mine...ziar nu doresti?Io catre el: de care ai? Imi da cu textul ca are de 2 feluri si ca imi da la 1 leu 50 un ziar si cu 2 lei 50 2 ziare. Imi zice ca are libertatea si adevarul. Vede ca ma uit urat la el din cauza preturilor umflate si incepe sa se milogeasca ca ii sarman si ma roaga sa ii cumpar un ziar sa aibe ce manca.

Ma uit mai bine la el si...il cred, asa ca ma hotarasc sa scot banul si sa fac o fapta buna chiar daca nu ma interesau ziarele in mod deosebit.
Imi arunca pe bancheta din compartiment 2 ziare, 2 exemplare "Adevarul de seara" din 17 februarie si 24 februarie. Raman perplex cand analizez mai bine situatia.

Ziarele se distribuie gratuit....si azi suntem in 28...
Fraier am fost ca nu m-am uitat peste ziare inainte sa ii dau banul si fraier am fost ca am dat bani in speranta ca fac o fapta buna.
Si cand vrei sa faci bine esti fraierit.

In concluzie mi se pare inedit noul mod de a face bani, vinzi ziare oferite gratuit la colt de strada; iar cand vezi ca nu ai vanzari, bagi cu textul ca esti copil sarman.

Halal lume!