Nebun

Sunt acolo cand se lasa noaptea, cand oamenii intra in lumina difuza, cand se inchid si sufletul le dispar pentru totdeauna. Iti vinzi sufletul pentru bucuria trupeasca, pentru rasfatare lumeasca. Refuzi sa privesti dincolo de limite, dincolo de pamant. Refuzi sa privesti spre absolut.

Poate gresesc cand te condamn. Poate gresesc cand te invinuiesc ca esti altfel. Cu toate astea, atitudinea dizgratioasa pe care o ai, ma face sa fiu rautacios si sa simt o profunda durere fata de gandurile negre pe care mi le porti.

Erai un fluturas, dar te-ai transformat in vierme, ai revenit la forma primara. Pentru a face lucurile sa fie mai rele, cand esti calcat arunci in stanga si in dreapta puroi si mizerie. E pacat ca arati in jur. E pacat ca nu sti sa iti canalizezi furia in alta directie, decat in ceea a dispretuirii pe cei din jur care vor sa iti fie prieteni.

Negativismul pe care l-ai acumulat in atatia ani, starile de nimic patetic ce esti, fac ca toti din jurul tau sa se indeparteze de tine. Esti nerecunoscator si dereglat. Te schimbi ca si vantul. Te schimbi necontrolat. Poate fiindca chiar esti un necontrolat. Un nebun.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu