Îi rău...

Îi rău când te trezești dimineața și te doare groaznic gâtul. Încerci să găseşti o explicație și treci în revistă băuturile reci, urlete și țipete din discoteci, timpul în care ai dat încontinuu din gură pentru a vrăji și apoi a săruta, mai adaugi și alte lucruri care îți vin în cap, iar într-un final îți dai seama că nici un motiv din cele menționate nu ți se potrivește, nu le poți bifa și apoi motivul real apare: țigările

Te trezești cu un gust oribil, cu niște spini care îți cuprind gatul ca în reclamele pentru dropsuri. Te trezești aiurea și regreți că ai ajuns să fumezi un pachet pe zi, iar seara când mai ai jumate din el îl arzi pe tot și pui capac. Îi trist în același timp că ai ajuns să nu te mai poți controla, să fumezi din plictiseală, să fumezi că le ai acolo în fata ta sau pentru că fumează și prietenul tău. Nu mai ai control asupra gestului de a aprinde țigara, o aprinzi pentru că asa faci de obicei, nu pentru că îți cere organismul, ești obișnuit să ai ceva în gura când bei sau când discuți, ești obișnuit să fumezi după ce mănânci, că doar " după o mâncare sănătoasa, merge o țigară canceroasă", chiar dacă nu îți cere organismul, nu ai lipsa de nicotina în sânge, tu o aprinzi și o arzi toata pentru că aşa te-ai obișnuit și ești prea comod să iei atitudine.

Îi rău când realizezi că ai irosit 8 lei pentru țigări doar într-o zi, mâine vei irosi la fel, sunt bani aruncați, mai mulți decât trebuie, în mod normal un pachet e bun la 2 zile în vremuri bune. E amuzant cum se repeta veșnica fraza "nu mai fumez, nu mai fumez", ca și cum zicem când ne e rău "nu mai beau, nu mai beau", dar te vezi iar fata în fata cu bolovanul orb şi surd, te vezi cu situația și realizezi că nu te caracterizează, că nu îți stă în fire și că poți lua atitudine.

Singura atitudine cred că o iei când nu ai un leu în buzunar și nici țigări, ești ca un drogat fără droguri, ca un peste pe uscat, sevrajul te învăluie și ai da multe doar pentru a nu fi fumat ca prostul cu o zi înainte tot pachetul și să mai fi avut azi 1 sau măcar 2 țigări la cafea. Obișnuință e rea, delăsarea ii cronica, iar tu devii anost de aceasta problema.

Îi rău că te doare gatul, îi rău în general.

2 comentarii:

  1. Dragos Alexandru spunea...

    gura pacatosului adevar graieste!crezi k eu nu am zis d multe ori k ma las???am reusit...pana am aprins urmatoarea...si urmatoarea...si tot asa!O sa ne vina si noua mintea la cap odata s-odata!probabil knd vor ajunge tigarile la pretul de dincolo!bafta la scris si la scoala!

  2. Anonim spunea...

    in Irlanda cel putin, pretul unui pachet de tigari depaseste 8 euro

Trimiteți un comentariu