Tratamente medicale si bolnavul de weekend

Mini studiu de caz: x-ulescu e bolnav, aprindere la plamani(in termeni rudimentari), 3 zile de injectii, de vineri pana duminica.

Pe sate avem un dispensar privat unde se ofera tratament deci poti sa iti primesti doza de sanatate injectabila. In trecut era si in weekend. In prezent doar in cursul saptamanii. Daca ma imbolnavesc vineri cum ma descurc in weekend? Desigur ca pot sa imi sun asistenta sa imi vina acasa sau sa ma primeasca la ea pentru injectii. E o varianta. Pot sa ma duc la prieteni care studiaza medicina si tot e rezolvat. Solutii se gasesc, nu e complicat, dar intrebarea care ma macina e de ce nu se face cu taxa spre exemplu in weekend? O ora dimineata si o ora dupa masa, exact cum e in timpul saptamanii. Vin, platesc 5 lei si ma injecteaza. Daca imi vine acasa probabil suma e tot pe acolo, dar e si deplasarea de facut, iar in dispensar ai conditii sterile.

Cei de la orase cum procedeaza in asemenea situatii? La spitalele judetene se asigura tratament? La dispensarele de cartier deasemenea? Sau toti aveti cate o asistenta?

Intreb pentru a nu ma plafona cu tot cu satul meu european.

1 comentarii:

  1. boss spunea...

    s-o crezi tu ca in dispensar ai conditii sterile. mai bine iti faci injectia la tine in baie. plus de asta, stii cum se zice: vrei un lucru bine facut, fa-l cu mana ta. deci treci la exersat pe portocale :P

Trimiteți un comentariu