Ordinară zi de primăvară

Te trezesti lunea instant dupa un weekend groaznic, dupa un somn plin de cosmaruri, te trezesti cu putin timp inainte de scoala, iti dai seama ca ai multe de facut, dar nu faci nimic, incerci sa te dezmeticesti, iti iei geaca pe tine si ai plecat. Cand ajungi in fata blocului iti dai seama cat esti de prost, ti`o fost lene sa scoti capul pe geam sa vezi cat e de cald, deci da, mori de cald, dar iti e lene sa mai urci doar pierzi autobuzul, iti duci geaca in mana si ai tuns-o. Ajungi in statie, incerci sa iesi din aiurea, iti dai seama ca ti-a expirat abonamentul, vrei sa iti faci altul, dar ti se cer acte noi pe care nu le ai la tine (of tehnologie...), iti cumperi un bilet si mergi intr-un final tot pe naspa, ca nu ai arunca 13 mi pe o calatorie. Esti cumva indiferent daca te prinde controlul sau nu, esti indiferent pentru ca esti aiurit, esti intr-o stare ciudata, nu te simti la locul tau, a venit primavara, ar trebui sa fie cald si bine, cald e, dar binele se lasa asteptat.

Ajungi aproape de scoala, te intalnesti cu un coleg, te anunta ca se dau teste, te iei de cap ca nu ai fost ora trecuta si nu te-ai interesat, ce dracu sa faci...totusi apuci la telefon, suni sa vezi cine te primeste la o cafa, autoinvitatia se lasa onorata.

Ajungi la cafa, dar totusi plutesti, inca esti proaspat trezit, ti-ai esuat ziua scolara, dar incerci sa te bucuri de cafa. Incepi sa pierzi timpul aiurea, sa tragi de el, nu te-ai duce nicaieri, iti place acolo pe balcon, cu sucul, cafeaua si tigara, cei mai buni prieteni ai tai in momente grele.

Intr-un final o iei la pas, incerci sa iti mai rezolvi chestii legate de scoala, dar esti tot cu gandul la nimic si nimicul te poarta la o bere, berea parca te trezeste din amorteala, vezi ca e plin de lume, vezi ca e cald, vezi cum binele incearca sa ajunga spre tine.

Te bucuri de bucuria altora, te bucuri ca nu toti is nefericiti si mizerabili ca tine, te bucuri de berea primita, te bucuri ca nu toti is parliti ca tine.
Fumezi ca dobitocul,
Sau fumezi ca iti place,
Tigara cu berea merg ca la 4 ace.

Pleci din birturi,
Pleci spre casa.
Schimbi o vorba,
Toate te apasa.

Urcandu-te-n troleu
Iti dai seama ca esti prost.
Ai mai irosit inca o zi
O zi fara rost.

Ajungi in zona
Te scobesti de bani
Paine trebuie in casa
Doar vrei sa mananci o masa sanatoasa.

Pruncii is pe afara
Si plin de mamici
Iar tu te uiti ca bou
Vezi ma..!ca o sa pici!

Versurile is fara sens,
Iar primavara ii in toi,
Hai sa iesim afara
Sa fim iar niste boi!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu