Reformă în învăţamânt? În veci! Part 2

Ieri am scris un articol despre reforma din învăţământ, despre negocierile dintre sindicate şi ministrul educaţiei iar astăzi totul se concretizează în eliminarea orelor de dirigenţie.

Programa școlara obligatorie de la liceu nu va mai include orele de dirigenție, urmând ca activitatea dirigintelui să cuprindă organizarea unor întâlniri extracurriculare, la care să participe specialiști din diferite domenii de interes, excursii și ședințe cu anumiți elevi sau părinti.

Orele de dirigenție pot fi scoase din programa școlară obligatorie, pentru că nu este nevoie să stea toata clasa dacă sunt probleme cu câțiva elevi, pot să rămână la scoală elevii respectivi și, eventual, părintii acestora”, a precizat președintele executiv al Federației Educației Naționale (FEN), Theodor Fîrtolea, după discuțiile de joi dintre sindicaliști și reprezentanții Ministerului Educației pe baza restructurării programului obligatoriu al elevilor de liceu. Astfel, la liceele tehnologice se reintroduc orele de geografie și de istorie la clasa a XII-a. Sursa: Gardianul

Şi iată cum acel avânt al sindicatelor de a scoate religia, sportul a eşuat, acest lucru fiind dealtfel aşteptat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu