Sari cu diploma!


O noua hotărâre a Camerei Deputaţilor face ca orice universitate să poată organiza cursuri postuniversitare (masterate, doctorate) fără un control de competenta al programelor de studii. De ce sunt atât de insistenţi deputaţii? Pentru că o treime din ei au legături cu instituţiile de învăţământ superior, mulţi dintre ei fiind profesori de diferite grade la aceste instituţii.

Ce nu mă mai mira deloc e că ei nu vor să aplice dorinţa majorităţii şi anume diplome credibile de masterat şi doctorat, în scopul unui sistem de învăţământ net superior, le este indiferent, principalul scop fiind atragerea cât mai multor absolvenţi în cursurile postuniversitare, deci atragerea cât mai multor bani.

Student fiind, nu pot să nu observ cu câţi bani se jonglează în universităţi, câte taxe se colectează şi ce profitabilă este asemenea afacere. Facultăţile în ultimii 10 ani au apărut ca ciupercile după ploaie, absolvenţii ies pe banda rulanta, calitatea învăţământului este îndoielnică, iar consecinţele nu uita să apară.


E de la sine înţeleasa decizia luata de către deputaţi, interesele personale sunt mai presus de orice cod etic.

1 comentarii:

  1. Anonim spunea...

    Ai dreptate. Observatiile din acest articol sunt adevarate nu doar pentru Romania ci pentru toate tarile capitaliste. Peste tot invatamantul a devenit o fabrica de facut bani. In orice tara poti sa iti iei in mod legal o diploma de la nu stiu ce universitate obscura. Patronii acestor universitati functioneaza in legalitate si se bat cu pumnul in piept pentru ca ei "educa masele".

    Asta nu este o critica la adresa capitalismului - care este singurul sistem social viabil imaginat pana in prezent. Critica mea se indreapta catre politicieni in general - oameni care permit dezvoltarea acestor sisteme.

Trimiteți un comentariu